Заешко Качиаторе

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Ветеран
3191k5187
Заешко Качиаторе1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Задушен заек или заек Качиаторе - само името му буди любопитство, представяте ли си вкуса"

Необходими продукти

  • заек - 1 брой (около 2 кг)
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка - 1 с.л.
  • розмарин - 1 ч.л.
  • брашно - 1/4 ч.ч.
  • зехтин - 3 с.л.
  • лук - 1 глава, кромид
  • чесън - 4 скилидки
  • домати - 3 броя
  • чушки - 2 броя, червени
  • гъби - 100 г от буркан
  • черни маслини - 20 броя
  • дафинов лист - 2 листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред нарязваме заека на парчета, овкусяваме го с черен пипер и сол и овалваме парчетата в брашно. Загряваме зехтина в голям тиган, запържваме парчетата от заек за 2-3 минути и от двете страни и ги изваждаме от тигана.

В същата мазнина, в която сме пържили заешкото, слагаме ситно нарязаните чесън и кромид лук. След това добавяме доматите и чушките, нарязани на кубчета, гъбите и подправките.

След като зеленчуците омекнат, прибавяме към тях запържените парчета от заека, маслините, дафиновия лист, захлупваме с капак и оставяме да се сготви за около 35 минути на температура малко над средната.

Може да сервирате заешко Качиаторе с гарнитура от ориз или картофено пюре.

Вкусен задушен заек, който не бива да пропускате!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: