Начин на приготвяне
Най-напред нарязваме заека на парчета, овкусяваме го с черен пипер и сол и овалваме парчетата в брашно. Загряваме зехтина в голям тиган, запържваме парчетата от заек за 2-3 минути и от двете страни и ги изваждаме от тигана.
В същата мазнина, в която сме пържили заешкото, слагаме ситно нарязаните чесън и кромид лук. След това добавяме доматите и чушките, нарязани на кубчета, гъбите и подправките.
След като зеленчуците омекнат, прибавяме към тях запържените парчета от заека, маслините, дафиновия лист, захлупваме с капак и оставяме да се сготви за около 35 минути на температура малко над средната.
Може да сервирате заешко Качиаторе с гарнитура от ориз или картофено пюре.
Вкусен задушен заек, който не бива да пропускате!