Заешко с домати

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321214
Заешко с домати1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • заешко месо - 675 г
  • чесън - 2 скилидки
  • бекон - 75 г
  • домати - 675 г белени
  • босилек - 3 с.л. пресен
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително загрявате фурната на 200 градуса. Подсушете заешкото, след като го нарежете на парчета.

Поставете тънко парче чесън върху всяко парче, след което го увивате с парче бекон, като се уверите, че чесънът е на място.

Доматите поставете в незалепващ тиган и ги запържете за няколко минути, докато започнат да отделят сок и да изсъхват. Поръсете ги с босилек и подправете със сол и пипер. Доматите изсипете на дъното на съд за печене и подредете заешкото върху тях.

Залейте със зехтин и сложете във фурната без да покривате. Печете ястието около 40-50 минути.

От време на време заливайте месото с мазнина и след около 25 минути, когато заешкото е почти готово, може да покриете съда с фолио и да го оставите така до края.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: