Начин на приготвяне
Гъбите се накисват за 30 минути. Капачето на доматите се отрязва, изважда се меката част и се накълцва заедно със спанака.
Водата от гъбите се отлива. Гъбите, лукът и чесънът се накълцват, месото се реже на кубчета. Фурната се загрява до 200 градуса.
Подготвеното пуешко филе се запържва в половин лъжичка масло. Добавят се чесънът, гъбите, лукът, спанакът, меките домати, изварата, яйцето, галетата и се задушават 5 минути. Поръсват се със сол и пипер. Доматите се запълват с тази смес.
Слагат се във форма, намазана с масло. Кашкавалът се настъргва и се сипва отгоре. Запичат се 15 минути. 5 минути преди края се нахлупват капачетата и пълнените домати се запичат до готовност.