Начин на приготвяне
Измийте доматите, отрежете капачетата и издълбайте вътрешността им. Посолете ги и ги обърнете да се отцедят. Наситнете шунката, смесете я с част от изварата и напълнете с тази смес доматите.
Отделете жълтъците от белтъците и във всеки домат сложете по 1 цял жълтък. Поръсете със сол и червен пипер.
Сварете картофите, намачкайте ги докато са още горещи и добавете към тях маслото (без 1 ч.л.), млякото, сол и останалата част извара.
Половината от белтъците разбийте на твърд сняг (останалите употребете в десерт), и внимателно ги добавете към картофеното пюре.
Намажете тава за печене с останалата лъжичка масло и наредете доматите. Пространството между тях запълнете с картофено пюре.
Печете в умерено загрята фурна за 25 минути. Поръсете с настърган кашкавал готовото ястие. Поднесете със салата по избор.