Домати с лук

Домати с лук1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • домати - 1 кг
  • лук - 2 - 3 глави
  • масло - 5 с.л.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • магданоз - ½ китка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно, посолява се и се задушава 2 – 3 мин в растително масло.

Добавят се доматите, обелени и нарязани на ситно, и се задушават продължително, като се разбъркват от време на време, докато останат на мазнината.

Чесънът се счуква с малко сол, добавя се към доматите, наръсва се магданоз и ястието веднага се оттегля от огъня.

Може да се поднесе самостоятелно като разядка или с пържени зеленчуци (пиперки, тиквички, патладжани ), към пържени яйца, печена риба, сочни кюфтета.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: