Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена скумрия с домати, лук и сметана

Печена скумрия с домати, лук и сметана

Печена скумрия с домати, лук и сметана
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"От нас рецептата за тази печена скумрия, а от вас идеята за гарнитура"

Необходими продукти

  • домати - 2 - 3 бр.
  • заквасена сметана - 3 с.л.
  • скумрия - 3 риби
  • лук - 2 глави
  • черен пипер - 1 к.л.
  • горчица - 2 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте рибата много добре и я почистете. Нарежете скумрията на шайби и ако желаете, може да я посолите.

В дълбока купа смесете горчицата със сметаната, соевия сос и пипера. Разбъркайте до хомогенност, след което оваляйте всеки резен риба.

Намазнете тавата и наредете рибата.

Нарежете на шайби лука и домата, разпределете върху скумрията.

Загрейте фурната на 190 градуса и печете рибата до готовност - 45 минути.

Поднесете печената скумрия с гарнитура по избор.

Печената скумрия с домати, лук и сметана е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: