Начин на приготвяне
Почистваме скумрията от вътрешностите. Измиваме добре посоляваме и оставяме на страна.
В съд смесваме всички подправки и разбъркваме.
Нарязваме си лука и лимона на кръгчета.
Чесъна почистваме и нарязваме на половинки, а домата на колелца.
От двете страни на самата риба правим разрези под наклон. В тях поставяме по резен лимон и по скилидка чесън.
По средата поставяме резени домати, лука, ръсим със зехтина и с подправките.
Поставяме скумрията на фолиото, което предварително сме поръсили със зехтина.
Скумрията поръсваме със подправките от двете страни и зехтина, след което завиваме с фолиото.
Поставяме във фурната и печем до готовност, като 10 минути преди да извадим печената скумрия, разгъваме фолиото, за да се препече рибата.