Начин на приготвяне
Овкусяваме със сол и черен пипер, който е на вкус.
Правим си прорези на всяко едно заешко бутче и шпиковаме със сланинка.
На няколко места поставяме и чесън.
Почистваме си зеленчуците и ги нарязваме, като е желателно да са на по-едро.
В тиган поставяме малко олио и запържваме от двете страни бутчетата.
Прехвърляме в гювеча, в който ще печем.
В същата мазнина задушаваме последователно праза, чесъна, морковите, картофите и гъбките.
Когато се задушат и преди да отстраним, изсипваме виното и поръсваме подправките.
Оставяме за няколко минути на котлона и отстраняваме.
Всичко това сипваме върху бутчетата, като затваряме с капака и поставяме във фурната на 150 °C.
Като отмине малко време, постепенно вдигаме температурата до 200 °C и доопичаме заешкото в гювеч.
Печем бутчетата от заек в гювеч до готовност