Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Гювеч»Бутчета от заек в гювеч

Бутчета от заек в гювеч

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Бутчета от заек в гювеч
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Много ще изпуснете, ако не опитате тези бутчета от заек в гювеч"

Необходими продукти

  • заешки бутчета - 4 бр.
  • моркови - 2 бр
  • праз - 1 стрък нарязан на едро
  • чесън - 6 скилидки
  • картофи - 5 бр.
  • гъби - 200 г
  • сланина
  • олио
  • масло
  • сол
  • черен пипер - 5 зрънца
  • бахар - 2 зрънца
  • дафинов лист - 2 бр.
  • червено вино - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусяваме със сол и черен пипер, който е на вкус.

Правим си прорези на всяко едно заешко бутче и шпиковаме със сланинка.

На няколко места поставяме и чесън.

Почистваме си зеленчуците и ги нарязваме, като е желателно да са на по-едро.

В тиган поставяме малко олио и запържваме от двете страни бутчетата.

Прехвърляме в гювеча, в който ще печем.

В същата мазнина задушаваме последователно праза, чесъна, морковите, картофите и гъбките.

Когато се задушат и преди да отстраним, изсипваме виното и поръсваме подправките.

Оставяме за няколко минути на котлона и отстраняваме.

Всичко това сипваме върху бутчетата, като затваряме с капака и поставяме във фурната на 150 °C.

Като отмине малко време, постепенно вдигаме температурата до 200 °C и доопичаме заешкото в гювеч.

Печем бутчетата от заек в гювеч до готовност

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: