Печен заек с картофи

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Печен заек с картофи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
160 мин.
Порции
7-8

Необходими продукти

  • заешко месо - 1 заек
  • вода
  • оцет
  • бекон - около 150 г
  • мазнина - около 150 мл
  • лук - 2 глави
  • черен пипер - 6 зърна
  • карамфил - 3 зърна
  • масло - 1 буркан
  • картофи - 1 кг
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • сол
  • черен пипер
  • розмарин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете добре заека и го сложете да се кисне за 24 часа в равни части вода и оцет. След това го отцедете и го шпиковайте с парченца бекон.

Сипете мазнината в тавата за печене и подредете нарязания на кръгчета лук. Добавете зърната черен пипер и карамфил и сложете заека.

Полейте го с чаша бяло вино и го намажете с малко масло. Поръсете с малко розмарин. Сложете фолио и пъхнете да се пече за около 1 час в умерено загряна фурна.

След това извадете фолиото и подредете предварително почистените и нарязани картофи.

Добавете сол, черен пипер, при нужда долейте малко вода и върнете във фурната да се пече до омекване на картофите.

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: