Начин на приготвяне
Нарязваме лука на дребно и го задушаваме в 1/2 от мазнина до омекване. Прибавяме 1 ч.л. червен пипер, посоляваме и заливаме с 2 ч.ч. топла вода до кипване. Добавяме ориза до поемане на водата. Разбъркваме готовата смес заедно с чубрицата и кимиона.
Нарязваме киселото зеле на дребно и го задушаваме в 1/4 ч.ч. мазнина, а картофите - нарязани на кубчета, задушаваме в останалата ни мазнина като ги поръсваме с 1 ч.л. червен пипер и джоджена. Предварително изкисваме и посоляваме заека, след което го напълваме със сместа и го зашиваме.
Слагаме напълненият заек в тавичка, като от едната му страна изсипваме зелето, а от другата - картофите. Сипваме малко топла вода и покриваме тавата с фолио. Печем заека в умерена фурна до изпичане. Готовият заек поръсваме с магданоз.
Коментари