Начин на приготвяне
Измиваме заека, подсушаваме го добре с кухненска хартия.
Лука нарязваме на дребно и го задушаваме в тиган с 1-2 лъжици олио.
Нарязваме си на дребно дреболийките и тях добавяме, както и ориза.
Наливаме 1 чаша вода, похлупваме и оставяме на бавен огън докато водата се абсорбира.
Сваляме от котлона, добавяме солта и черен пипер на вкус, разбъркваме и започваме да пълним заека с плънката.
Заеказашиваме и намазваме с олиото, черен и червен пипер и сол.
Ако остане ориз го добавяме при печенето в тавата.
Поставяме в тава, отстрани се изсипва останалата плънка и добавяме още 2 чаши вода.
Завиваме с фолио и поставяме в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Печем на бавен огън, докато се изпече.
По средата на печенето обръщаме заека, а 15 минути преди края премахваме фолиото, за да се запече.