Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Пълнен заек с гъби и ориз

Пълнен заек с гъби и ориз
Снимка: Стоян Георгиев
1 / 2
09/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
170 мин.
Общо
200 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр.
  • масло - 1/2 п.
  • картофи - 1, 5 кг пресни
  • ориз - 200 г
  • печурки - 500 г
  • зелен лук - 2 връзки
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер
  • сол
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Печурките се измиват добре. Нарязват се на филийки. В голям тиган се слага олиото да се запържи. Добавят се гъбите да се задушат. Добавя се оризът, за да се запържи. Добавя се около 700 милилитра вода. Разбърква се.

Пресният лук се почиства и измива. Нарязва се на ситно. Магданозът се измива и нарязва на ситно. Когато оризът е почти готов, се добавят пресните подправки. Оризът може да остане леко суров, защото ще продължи да се готви.

Добавя се и черен пипер, овкусява се със сол. Заекът се измива и посолява добре отвътре и отвън. Коремчето му се пълни с плънката и се зашива. Картофите се измиват добре.

Режат се на едро. Слагат се в тава с похлупак. Подправят се със сол и черен пипер. Разбъркват се. Пълненият заек се слага върху картофите. Поръсва се с червен пипер. Слагат се парченца масло отгоре.

Сипва се вода в тавата до около половината на картофите. Слага се капак на тавата. Пече се във фурна на 200 градуса ястието от заек с картофи. Малко преди готовност се маха капакът, за да се запече пълненият заек с гъби и ориз.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: