Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Печен заек»Пълнен заек на фурна с гъби и ориз

Пълнен заек на фурна с гъби и ориз

ЛидияЛидия
Новак
41348
Пълнен заек на фурна с гъби и ориз
Снимка: Лидия
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Най-специалните поводи у дома винаги се празнуват с пълнен заек на фурна"

Необходими продукти

  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • сол
  • доматено пюре
  • джоджен
  • девесил
  • заек - домашен + дреболии
  • пресен лук - 5 стръка
  • ориз - 300 г
  • гъби - 250 г
  • свинска мас - за намазване
  • червен пипер
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете заешките дреболии в тиган. Сипете гъбите, после лука и морковите. Към тях сложете около 300 мл вода, 1 ч.л. сол, ориза и червения пипер. Щом оризът набъбне, сипете доматеното пюре и подправките.

Овкусете заека с черен пипер и сол, намажете със свинска мас. Напълнете заека и зашийте с конец.

Другата плънка сипете около него в тавата. Сипете вода до половината месо.

Покрийте с фолио и печете заека за два часа на 200 градуса.

Пълненият заек на фурна с гъби и ориз е много вкусен!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: