Kрехък пълнен заек

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Kрехък пълнен заек3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"Изпитана рецепта за приготвяне на заешко с винаги гарантиран вкусен резултат"

Необходими продукти

  • заек - 1 бр. + дробчетата и сърцето на заека
  • ориз - 1 ч.ч.
  • вода - 3 - 4 ч.ч.
  • сол - на вкус
  • джоджен - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - на вкус
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме заека, подсушаваме го добре с кухненска хартия.

Лука нарязваме на дребно и го задушаваме в тиган с 1-2 лъжици олио.

Нарязваме си на дребно дреболийките и тях добавяме, както и ориза.

Наливаме 1 чаша вода, похлупваме и оставяме на бавен огън докато водата се абсорбира.

Сваляме от котлона, добавяме солта и черен пипер на вкус, разбъркваме и започваме да пълним заека с плънката.

Заеказашиваме и намазваме с олиото, черен и червен пипер и сол.

Ако остане ориз го добавяме при печенето в тавата.

Поставяме в тава, отстрани се изсипва останалата плънка и добавяме още 2 чаши вода.

Завиваме с фолио и поставяме в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Печем на бавен огън, докато се изпече.

По средата на печенето обръщаме заека, а 15 минути преди края премахваме фолиото, за да се запече.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: