Начин на приготвяне
Пригответе марината от 2 л вода, 1/2 л вино, 1/4 л оцет, морков, лук, дафинови листа, зърна черен пипер и няколко карамфилчета. Сложете да заври и варете в продължение на 10 минути.
В така приготвената марината за дивеч накиснете заешкото за 1 денонощие. На следващия ден го нарежете на порции, подсушете и шпиковайте парчетата с разположени скилидки чесън. Загрейте около 3/4 ч.ч. мазнина и изпържете заешкото равномерно от двете страни, като всяко парче преди това оваляйте в брашно.
Върху запърженото заешко, в същия съд се долива 1 ч.ч. от маринатата, похлупва се и заекът се задушава. От време на време доливайте по още малко от маринатата и посолете на вкус.
Обелете и нарежете картофите, сложете ги в намазнена тава и ги овкусете със сол, черен пипер. Наредете заешкото, полейте със соса му и долейте още малко гореща вода. Завийте тавата с фолио и сложете да се пече в силна фурна за половин час.