Начин на приготвяне
В подходяща купа сипете 250 мл от млякото. С голяма цедка пресейте в него какаото.
Разбъркайте с телена бъркалка и сложете купата на водна баня на котлона. Добавете вътре парчетата шоколад и разбъркайте до разтопяването му.
Свалете шоколадовия крем от котлона и оставете настрана.
Разбийте жълтъците заедно със захарта до получаване на гъст крем, падащ от бъркалката. Добавете вътре 200 мл прясно мляко, като не спирате да бъркате.
Сложете купата с жълтъчната смес на водна баня, добавете шоколадовата смес и бъркайте през цялото време - трябва да достигне 40 градуса.
Свалете от котлона, сипете в кексова форма и замразете за 12 часа.
Поднесете шоколадовия сладолед с ядки или плодов сос.
Перфектният шоколадов сладолед е готов.