Начин на приготвяне
Първо нарежете на хапки телешката плешка.
Почистете гъбите и лука, нарежете ги на полумесеци. Изпечете и обелете чушките, нарежете ги на ленти. Наситнете чесъна.
В дълбок тиган загрейте олиото. Сипете вътре лука с гъбите, чесъна и чушките, посолете. Разбъркайте и похлупете.
След 15-тина минути готвене извадете задушените зеленчуци от тигана. Запържете вътре месото за 10 минути, като от време на време го разбърквате.
Извадете запърженото месо. В тигана сипете още 1-2 лъжици олио и запържете брашното с кимиона, доматеното пюре и червения пипер. Започнете да сипвате по малко от бульона и бъркайте постоянно, за да не се образуват бучки.
Когато бульонът кипне, върнете вътре зеленчуците с месото.
Сложете капака, намалете силата на огъня и гответе до готовност - около 60-90 минути.
Накрая поръсете с копъра.
Сервирайте гулаша със сварени картофи или паста.
Гулашът с телешко, гъби и зеленчуци е готов.