Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Гулаш»Гулаш с телешко, гъби и зеленчуци

Гулаш с телешко, гъби и зеленчуци

Гулаш с телешко, гъби и зеленчуци
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
125 мин.
Общо
165 мин.
Порции
4
"Много вкусен гулаш, точно както го приготвят в Унгария."

Необходими продукти

  • телешка плешка - 400 грама
  • гъби - 200 грама
  • червени чушки - 2 броя
  • лук - 2 големи глави
  • копър - 3 с.л. нарязан
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • телешки бульон - 3 ч.ч.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо нарежете на хапки телешката плешка.

Почистете гъбите и лука, нарежете ги на полумесеци. Изпечете и обелете чушките, нарежете ги на ленти. Наситнете чесъна.

В дълбок тиган загрейте олиото. Сипете вътре лука с гъбите, чесъна и чушките, посолете. Разбъркайте и похлупете.

След 15-тина минути готвене извадете задушените зеленчуци от тигана. Запържете вътре месото за 10 минути, като от време на време го разбърквате.

Извадете запърженото месо. В тигана сипете още 1-2 лъжици олио и запържете брашното с кимиона, доматеното пюре и червения пипер. Започнете да сипвате по малко от бульона и бъркайте постоянно, за да не се образуват бучки.

Когато бульонът кипне, върнете вътре зеленчуците с месото.

Сложете капака, намалете силата на огъня и гответе до готовност - около 60-90 минути.

Накрая поръсете с копъра.

Сервирайте гулаша със сварени картофи или паста.

Гулашът с телешко, гъби и зеленчуци е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: