Начин на приготвяне
Първо започваме да варим телешкото, като го измиваме старателно и го нарязваме на парчета.
Поставяме в тенджера под налягане и към него добавяме солта, черен пипер на зърна, дафиновия лист, зехтин и стрък мащерка.
Поставяме тенджера на котлона доливаме гореща вода, дотолкова за да покрие месото.
Варим за около 40-50 минути.
В тиган поставяме олиото и когато се загрее, прибавяме зеленчуците. Оставяме така да се задушат и след като поомекнат, прибавяме ориза.
Запържваме, докато стане прозрачен. Разтваряме си бульона в топлата вода, прибавяме го към ориза поръсваме с черния пипер и оставяме до сваряване на ориза.
Премахваме от котлона и оставяме на страни, докато самият ориз попие течността. Сервираме, като в чиния поставяме по парче от нашето телешко варено и част от ориз със зеленчуци.