Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко варено»Телешко варено със задушени зеленчуци и ориз

Телешко варено със задушени зеленчуци и ориз

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Телешко варено със задушени зеленчуци и ориз2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • телешко месо - 1 кг бонфиле
  • дафинов лист - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер - 5 - 6 бр.
  • зехтин
  • мащерка - 1 стрък
  • За зеленчуците
  • зеленчуци - 500 г замразени
  • ориз - 1 ч.ч.
  • олио - 3 с.л.
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • вода - 3 ч.ч. топла
  • черен пипер - на вкус
  • универсална подправка - 1/2 с.л. зеленчукова пикантина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо започваме да варим телешкото, като го измиваме старателно и го нарязваме на парчета.

Поставяме в тенджера под налягане и към него добавяме солта, черен пипер на зърна, дафиновия лист, зехтин и стрък мащерка.

Поставяме тенджера на котлона доливаме гореща вода, дотолкова за да покрие месото.

Варим за около 40-50 минути.

В тиган поставяме олиото и когато се загрее, прибавяме зеленчуците. Оставяме така да се задушат и след като поомекнат, прибавяме ориза.

Запържваме, докато стане прозрачен. Разтваряме си бульона в топлата вода, прибавяме го към ориза поръсваме с черния пипер и оставяме до сваряване на ориза.

Премахваме от котлона и оставяме на страни, докато самият ориз попие течността. Сервираме, като в чиния поставяме по парче от нашето телешко варено и част от ориз със зеленчуци.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: