Начин на приготвяне
Смесете белтъка, 2 с.л. нишесте, 1/4 ч.л. смлян джинджифил, 1 ч.л. сол, 1 ч.л. черен пипер за маринатата и ги разбъркайте.
Нарежете телешкото на лентички с дължина около 5 см и дебелина 1 см. Накиснете го в маринатата за час. Почистете фасула, нарежете го леко и го сварете в подсолена вода за 10-15 минути.
Загрейте олио в дълбок тиган и запържете за 3 минути телешкото. Извадете го и в същия тиган запържете нарязаните лук и чесън, които се овкусяват с джинджифила.
Ако олиото е много, отлейте малко от тигана. Добавете отцедения зелен фасул и запържете за 3 минути при непрекъснато бъркане. Долейте бульона, соевия сос и сусамовото олио.
Разтворете нишестето в малко вода и го добавете заедно с месото в тигана. Разбъркайте добре и свалете от котлона. Поднесете зеления фасул с телешко по китайски с гарнитура от сварен ориз или нудълс.
Коментари
1. Месото не трябва да се реже на повече от 3-4мм дебели парчета.
2. Месото при мен го пържих между 10 и 15минути за да омекне както трябва.
3. Количеството олио дадено в рецептата не е достатъчно според мен.Трябва месото почти да е покрито, за да се изпържи добре, а после отливам за лука и зеления фасул.
4.Ястието наистина е с превъзходен вкус.