Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свинско със задушени зеленчуци

Свинско със задушени зеленчуци

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k3k6
Свинско със задушени зеленчуци
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
19/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Чиния, пълна със свинско със задушени зеленчуви ще краси трапезата ви, както никоя друга"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 г
  • моркови - 3 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • картофи - 2 бр
  • лук - 1 глава
  • олио - 2 с.л
  • соев сос - пожелание
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо измиваме добре и нарязваме както предпочитаме.

Овкусяваме месото със сол и соев сос.

В дълбока тенджера с олио го запържваме, а през това време нарязваме зеленчуците.

Чушките на ивички, тиквичката на по-големи парчета, морковите на колелца, а картофите също на по-големи парчета.

Премахваме месото и в същия съд задушаваме тиквичките, чушките, а накрая задушаваме лука и морковите.

Добавяме и месото и оставяме да ври до готовност на зеленчуците.

Поднасяме поръсено с магданоз.

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка: