Телешко по градинарски с грах

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Телешко по градинарски с грах1 / 2
12/11/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Крехко телешко месце в комбинация с най-вкусните и свежи зеленчуци от градината - това е ястие, което бихме хапвали всеки ден"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 750 г
  • лук - 2 глави кромид
  • моркови - 2 броя
  • картофи - 3 броя
  • домати - 4 броя
  • чушки - 3 пиперки
  • грах - 100 г
  • чесън - 2 скилидки
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • мазнина - растително масло
  • оцет
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съда за готвене се слагат ситно нарязаните лук и моркови и леко се задушават в малко растително масло и вода, след което се добавят картофите, наситнените домати, грахът и 300 мл топла вода или бульон.

Отгоре се слага нарязаното на късчета месо и се задушава при тихо кипене, докато остане почти на мазнината. Прибавяте изпечените, обелени, почистени от семето и нарязани на парчета пиперки, чесънът и 200 мл гореща вода.

Ястието се подправя на вкус с оцет и сол и се вари 5-6 минути. Наръсва се с магданоз и се оттегля на края на печката за няколко минути.

Рейтинг

3.9
51
46
30
21
10
Дай твоята оценка: