Начин на приготвяне
Поставете плодовете в блендер. Добавете лимоновия сок, захарта и разбийте до гладък крем. Прецедете го през цедка.
Сипете бисквитите в найлонов плик и с точилка минете хубаво отгоре, за да станат на трохи.
Прехвърлете бисквитените трохи в купа и добавете към тях лъжица захар и разтопеното масло. Разбъркайте добре.
Вземете форма с падащ ринг (23-24 см). Намазнете я добре с масло и покрийте дъното с хартия - така че при закопчаване рингът да захване хартията. Приберете краищата под дъното.
Сипете бисквитите и с чаша притиснете много добре.
Загрейте фурната на 150 градуса и изпечете бисквитения блат за 10 минути.
Разбийте с миксер крема сиренето с нишестето и захарта. Добавете едно по едно всички яйца, ванилията, лимоновата кора и сок, маскарпонето.
Изсипете получения крем върху бисквитите и заравнете добре. Завийте добре с алуминиево фолио и изпечете на водна баня в тава върху хавлия, като сипете гореща вода до средата на формата.
Чийзкейкът се пече на 130 градуса за 70 минути. След това оставете формата с десерта във фурната до пълното му охлаждане, а после се прибира за една нощ в хладилника.
Сервирайте с кулито от горските плодове.
Лимоновият чийзкейк с маскарпоне и Филаделфия е разкошен!