Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Лимонов чийзкейк с маскарпоне и Филаделфия

Лимонов чийзкейк с маскарпоне и Филаделфия

marcheva14marcheva14
Новак
701643k
Лимонов чийзкейк с маскарпоне и Филаделфия
Снимка: marcheva14
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"Разкошен и много нежен лимонов чийзкейк. Вижте как да си го приготвите."

Необходими продукти

  • бисквити - 200 грама (Hogarenas Salvado)
  • крема сирене - 900 г Филаделфия
  • бисквити - 50 грама (Petit Beurre)
  • масло - 60 грама (разтопено)
  • царевично нишесте - 50 грама
  • захар - 300 грама
  • маскарпоне - 350 грама
  • лимонова кора - от 1 лимон (настъргана фино)
  • яйца - 3 броя
  • жълтъци - 3 броя
  • ванилия - 1 ч.л., екстракт
  • КУЛИ ОТ ГОРСКИ ПЛОДОВЕ
  • ягоди - 125 грама
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • малини - 125 грама
  • боровинки - 125 грама
  • захар - 75 грама
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете плодовете в блендер. Добавете лимоновия сок, захарта и разбийте до гладък крем. Прецедете го през цедка.

Сипете бисквитите в найлонов плик и с точилка минете хубаво отгоре, за да станат на трохи.

Прехвърлете бисквитените трохи в купа и добавете към тях лъжица захар и разтопеното масло. Разбъркайте добре.

Вземете форма с падащ ринг (23-24 см). Намазнете я добре с масло и покрийте дъното с хартия - така че при закопчаване рингът да захване хартията. Приберете краищата под дъното.

Сипете бисквитите и с чаша притиснете много добре.

Загрейте фурната на 150 градуса и изпечете бисквитения блат за 10 минути.

Разбийте с миксер крема сиренето с нишестето и захарта. Добавете едно по едно всички яйца, ванилията, лимоновата кора и сок, маскарпонето.

Изсипете получения крем върху бисквитите и заравнете добре. Завийте добре с алуминиево фолио и изпечете на водна баня в тава върху хавлия, като сипете гореща вода до средата на формата.

Чийзкейкът се пече на 130 градуса за 70 минути. След това оставете формата с десерта във фурната до пълното му охлаждане, а после се прибира за една нощ в хладилника.

Сервирайте с кулито от горските плодове.

Лимоновият чийзкейк с маскарпоне и Филаделфия е разкошен!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: