Начин на приготвяне
Изсипете бисквитките в торбичка, запечатайте торбата и натрошете съдържанието с точилка или ръце.
Маслото се разтопява, смесва се с натрошените бисквитки и се притиска всичко в намазнена или застлана с хартия за печене форма с подвижно дъно. Охладете в хладилника до употреба.
Загрейте фурната с вентилатор до 160 градуса.
Смесете филаделфията, захарта и лимоновата кора с електрическия ръчен миксер. Разбърквайте, като добавяте яйцата едно по едно.
Добавете ваниловия пудинг. Изсипете сместа във формата и я загладете. Печете разкошния чийзкейк в долната част на фурната за 45 минути.
Извадете от фурната и оставете да се охлади за 10 минути. По желание пригответе заливка. (Фурната все още работи при същата температура).
Смесете заквасената сметана и пудрата захар до гладка смес и внимателно разпределете върху топлата торта.
Върнете нежната торта във фурната и печете още 10 минути. Оставете чийзкейка да се охлади в изключена отворена фурна за около 1 час.
След това чийзкейкът с филаделфия се охлажда в хладилник за 4 часа.