Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Чийзкейк с филаделфия

IvelinaIvelina
Новак
832962k144
Чийзкейк с филаделфия1 / 2
04/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Чийзкейк с филаделфия - нежен вкус, който може да ни накара да забравим за горчивата част от деня на момента"

Необходими Продукти

  • бисквити - 150 г
  • краве масло - 75 г
  • крем филаделфия - 4 бр. (по 175 г)
  • захар - 150 г
  • лимонова кора - 1 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • сметана - 150 г
  • ванилов крем - 2 с.л. на прах
  • заквасена сметана - 250 г
  • пудра захар - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете бисквитките в торбичка, запечатайте торбата и натрошете съдържанието с точилка или ръце.

Маслото се разтопява, смесва се с натрошените бисквитки и се притиска всичко в намазнена или застлана с хартия за печене форма с подвижно дъно. Охладете в хладилника до употреба.

Загрейте фурната с вентилатор до 160 градуса.

Смесете филаделфията, захарта и лимоновата кора с електрическия ръчен миксер. Разбърквайте, като добавяте яйцата едно по едно.

Добавете ваниловия пудинг. Изсипете сместа във формата и я загладете. Печете разкошния чийзкейк в долната част на фурната за 45 минути.

Извадете от фурната и оставете да се охлади за 10 минути. По желание пригответе заливка. (Фурната все още работи при същата температура).

Смесете заквасената сметана и пудрата захар до гладка смес и внимателно разпределете върху топлата торта.

Върнете нежната торта във фурната и печете още 10 минути. Оставете чийзкейка да се охлади в изключена отворена фурна за около 1 час.

След това чийзкейкът с филаделфия се охлажда в хладилник за 4 часа.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: