Начин на приготвяне
Почистете и измийте скаридите. В купичка разбийте яйцето, а в друга сместе галетата с царевичното нишесте и черния пипер. Панирайте скаридите първо в яйцето, след това в сухите съставки.
Изпържете ги в загрято олио до хубав загар. Отцедете ги върху кухненска хартия.
Пригответе ориза за сушито. Измийте го добре и го оставете да изсъхне за час.
Сипете в тенджера с капак, сипете вода и сложете да се вари. Когато кипне водата, намалете огъня на най-ниската степен.
Варете до пълно усвояване на течността. Свалете от огъня и оставете похлупен за 20-тина минути. След това го залейте в загретия оцет, смесен с кафявата захар. Преместете ориза в купа и го покрийте с навлажнена кърпа.
Вземете една кора Нори и я сложете върху подложка за суши, покрита с найлон. Намокрете ръцете си и разстелете ориз по цялата кора. Поръсете със сусам и обърнете, за да остане оризът отдолу.
Върху горната страна сложете маруля, панирани скариди и крема сирене. Завийте с помощта на подложката. С остър нож нарежете рулото, като след всеки разрез намокряйте ножа.
В тиган върху хартия сипете галетата и маслото и ги запечете. Оваляйте всяко руло в тази смес.
Процедирайте по същия начин и с другата кора. Поднесете сушито с маринован джинжифил и соев сос.
Сушито със скариди и филаделфия е много вкусно.