Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Багети»Домашна багета от спелта

Домашна багета от спелта

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3792k5k2
Домашна багета от спелта
Снимка: Росица Петрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Разкошни домашни багети с маслинки и сушени домати."

Необходими продукти

  • брашно от спелта - 450 грама
  • жива мая - 10 грама
  • вода - 350 мл
  • сушени домати - 5 броя
  • захар - 1 щипка
  • сол - 1/2 ч.л.
  • маслини - 10 броя (използвах смес от черни и зелени)
  • сух розмарин - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете живата мая в леко затоплената вода с щипка захар. Разбъркайте добре.

Пресейте брашното и добавете към него солта. Оформете кладенче в средата и сипете вътре разтворената мая, изчакайте да шупне.

След това започнете да бъркате добре, като не е необходимо да месите. Добавете наситнените маслини и сушени домати, ароматизирайте с малко розмарин по желание.

Разбъркайте тестото и оставете да втаса.

Когато удвои обема си, прехвърлете тестото на набрашнен плот. Разточете на квадрат с дебелина 1 см. Нарежете на широки 5 см ленти, които се усукват.

Сложете хартия за печене в тава и прехвърлете багетите вътре.

Загрейте фурната на 220 градуса и изпечете домашната багета от спелта за 15-тина минути.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: