Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Задушен заек»Заешко с гъби в сметанов сос

Заешко с гъби в сметанов сос

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Новак
1384074k
Заешко с гъби в сметанов сос
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • печурки - 500 грама (малки)
  • заешко месо - 1 кг
  • зелен лук - 2 стръка
  • зеленчукова подправка - 1 с.л.
  • царевица - 1/2 ч.ч.
  • кашкавал - 150 грама
  • готварска сметана - 1 литър
  • черен пипер - 1 щ.
  • масло - 100 грама
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на парчета заешкото месо, сварете го в леко подсолена вода.

Измийте печурките, а лука наситнете.

Сложете маслото в дълбок тиган и запържете гъбките. Добавете и лука, продължете задушаването, като накрая може да сипете и сметаната.

Овкусете със зеленчуковата подправка и черния пипер. Прибавете заешкото и царевицата.

Когато сместа клокне, свалете от огъня. Поръсете задушения заек с настъргания кашкавал и сервирайте.

Заешкото с гъби в сметанов сос е много вкусно.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: