Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Ципура с мащерка

Ципура с мащерка

Ципура с мащерка
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Здравословно печена рибка, която се приготвя много бързо Опитайте"

Необходими продукти

  • ципура - 2 броя
  • лимони - 1 брой
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • мащерка - прясна
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете ципурата и я подсушете хубаво с помощта на кухненска хартия.

Посолете и я намажете отвън и отвътре с черен пипер.

В малка чашка смесете хубаво 4 лъжици пресен лимонов сок със зехтина.

С остър нож направете по 3 разреза от двете страни на ципурата. След това я намажете със сместа със зехтина.

В корема на рибата сложете прясна мащерка и резени лимон.

Загрейте плоча за печене и я намазнете. Изпечете рибата и от двете страни до получаване на апетитна коричка.

Периодично я мажете със зехтина, за да остане сочна.

Ципурата с мащерка е готова.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: