Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Запечена сьомгова-пъстърва с мащерка и риган

Запечена сьомгова-пъстърва с мащерка и риган

МаринаМарина
Новак
37132
Запечена сьомгова-пъстърва с мащерка и риган
Снимка: Анонимен
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • сьомгова пъстърва - 6 бр.
  • мащерка - 1 стрък
  • магданоз - 1/2 връзка
  • лимони - 1 бр.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • риган - 1 стрък
  • олио - 1 с.л.
  • копър - 1/2 връзка
  • босилек - 1 стрък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете пъстървата.

В блендер сложете останалите продукти и ги смелете до получаване на хомогенна смес.

Намажете рибата отвътре със сместа и поставете в плик.

Печете рибата за около 20 мин. на 180 градуса.

Запечената сьомга пъстърва с мащерка и риган се поднася с резени лимон.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: