Начин на приготвяне
Почистете пъстървите и направете върху тях с остър нож диагонални разрези.
Посолете ги със сол и черен пипер от всички страни, овкусете ги с лимонов сок и ги оставете настрана за около 20 минути.
Сложете във всеки прорез шайби чесън.
Нарежете целите скилидки чесън на полумесеци и заедно с лимон, розмарин и салвия ги разпределете в коремчетата.
Сложете рибите върху алуминиево фолио и ги завийте като пакетче.
Прехвърлете ги в тава и ги сложете да се печат в предварително загрята на 200 °C фурна за около 40 минути.
Разтворете след това фолиото на печената риба и я върнете във фурната за още 15 минути.
Поднесете я със свежа салата по избор.
Печената пъстърва за тънка талия е много вкусна.