Начин на приготвяне
Тези пълнени домати са много вкусни и в същото време диетични. Може да ги поднесете като бързо предястие - както в топъл вариант, така и студени.
Изрежете капачетата на доматите и издълбайте вътрешността им. Обърнете ги да се отцедят от отвора надолу.
Откъснете листенцата на свежата мента, измийте и ги подсушете. Наситнете ги заедно с чесъна и ги запържете в загрято в дълбок тиган олио за 2-3 минути.
Наситнете тиквичките и ги сипете в тигана при чесъна и ментата. Овкусете с малко сол и прибавете около 5 лъжици от вътрешността на доматите.
Задушавайте плънката за 10-12 минути, а от време на време разбърквайте.
Свалете от огъня и добавете отцедената от консервата риба тон. Разбъркайте и напълнете доматите.
В чиния за сервиране сложете листа свежа маруля и отгоре разположете доматите. Поднесете веднага, докато са още леко топли или приберете в хладилник.
Пълнените домати за тънка талия са готови.