Начин на приготвяне
Измийте, почистете и сложете пилешките гърди да се варят. Добавете към тях лука, разрязан на 4, половината магданоз, чесъна, бяла ряпа, разполовена, солта, зехтина, 2 стръка целина, зелевите листа и един от морковите.
Ако става дума обезкостено месо, може да направите бульон от гръбнака. След половин час махнете пилешкото и прецедете бульона. Върнете в тенджерата и долейте вода, ако е извряла.
След като кипне, сложете останалите моркови, картофа, стрък целина - нарязани на дребно. Посолете диетичната супа, добавете черен пипер, кориандър и магданоз.
Варете любимата пилешка супа до омекване на зеленчуците. Когато са готови, сипете късчетата пилешко месо.
Добавете зехтин и свалете от котлона.
Сервирайте пилешката супа за тънка талия с лимонови резени и домашен хляб.