Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Пилешка супа за тънка талия

Пилешка супа за тънка талия

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Пилешка супа за тънка талия
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Стоплете душичката и напълнете коремчето с една вкусна пилешка супичка"

Необходими продукти

  • картофи - 1 бр. голям
  • пилешки гърди - 400 г
  • целина - 3 стръка
  • кейл - 3 бр. листа
  • моркови - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • зеле - 3 бр. пресни листа
  • кориандър - 1 с.л. сушени листа
  • магданоз - 1/2 връзка
  • зехтин - 6 с.л.
  • черен пипер - 3 щипки
  • сол
  • бяла ряпа - 1 бр.
  • чесън - 2 стръка пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, почистете и сложете пилешките гърди да се варят. Добавете към тях лука, разрязан на 4, половината магданоз, чесъна, бяла ряпа, разполовена, солта, зехтина, 2 стръка целина, зелевите листа и един от морковите.

Ако става дума обезкостено месо, може да направите бульон от гръбнака. След половин час махнете пилешкото и прецедете бульона. Върнете в тенджерата и долейте вода, ако е извряла.

След като кипне, сложете останалите моркови, картофа, стрък целина - нарязани на дребно. Посолете диетичната супа, добавете черен пипер, кориандър и магданоз.

Варете любимата пилешка супа до омекване на зеленчуците. Когато са готови, сипете късчетата пилешко месо.

Добавете зехтин и свалете от котлона.

Сервирайте пилешката супа за тънка талия с лимонови резени и домашен хляб.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: