Начин на приготвяне
За приготвянето на тестото смесете брашната заедно със солта и шарлана.
Разбъркайте ги добре и постепенно долейте топла водичка към тях.
Омесете меко тесто, покрийте го с кърпа и го оставете настрана.
През това време измийте зеленините и ги нарежете на ситно заедно с обеления лук.
Сложете ги в тиган с малко шарлан и ги посолете с 1 ч.л. сол.
Захлупете тигана с капак - бъркайте от време на време сместа.
Овкусете ги с черен пипер, червен пипер и кимион и ги махнете от котлона.
Разточете тестото за пица с помощта на дървена точилка в кръгла форма и го сложете в тава върху хартия за печене.
Подгънете крайчетата с пръсти леко навътре, за да се залепят добре.
Разстелете отгоре хубаво плънката на тънък пласт.
Сложете вкусната пица да се пече на 200 °C за около 10 минути.
Извадете я, поръсете я с малко царевица и нарязани на парченца маслини.
Разбутайте плънката, така че да се получат 3 празни кръгчета и чукнете в тях яйцата.
Върнете я във фурната за още 15 минути.
Поръсете цялата пица с настърган кашкавал и я дозапечете за броени минути, докато се разтопи.
Зелената пролетна пица за тънка талия е много вкусна.