Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена пъстърва за тънка талия

Печена пъстърва за тънка талия

ЗориЗори
Новак
1715465k
Печена пъстърва за тънка талия3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Ако искате да се сдобиете с тънка талия, хапвайте по-често от тази печена пъстърва"

Необходими продукти

  • пъстърва - 2 бр.
  • зехтин - 50 мл
  • чесън - 4 скилидки цели + 4 нарязани на шайби
  • лимони - 2 бр.
  • черен пипер
  • розмарин - 4 стръка
  • салвия - 5 листа
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пъстървите и направете върху тях с остър нож диагонални разрези.

Посолете ги със сол и черен пипер от всички страни, овкусете ги с лимонов сок и ги оставете настрана за около 20 минути.

Сложете във всеки прорез шайби чесън.

Нарежете целите скилидки чесън на полумесеци и заедно с лимон, розмарин и салвия ги разпределете в коремчетата.

Сложете рибите върху алуминиево фолио и ги завийте като пакетче.

Прехвърлете ги в тава и ги сложете да се печат в предварително загрята на 200 °C фурна за около 40 минути.

Разтворете след това фолиото на печената риба и я върнете във фурната за още 15 минути.

Поднесете я със свежа салата по избор.

Печената пъстърва за тънка талия е много вкусна.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: