Начин на приготвяне
Почистваме рибата от вътрешностите и изплакваме със студена вода. В съд поставяме водата заедно със солта и разбъркваме до разтварянето ѝ.
Нарязваме на парчета самата скумрия и поставяме в разтвора. Оставяме да престои 2 часа. През това време си смесваме олиото с оцета.
Нарязваме си лъка на кръгчета. След като е изтекло времето на рибата в саламурата, я премахваме и измиваме под течаща вода.
Рибата нареждаме в купа прибавяме приготвените подправки за риба, покриваме с лука, изсипваме сместа от оцет и олио. Държим така за няколко часа.
Ако искаме можем да поднесем нашата осолена риба така, но може да я отстраним от подправките и сместа, да подсушим и да поднесем.
Коментари