Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Пълнена пъстърва за Никулден

Пълнена пъстърва за Никулден

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
1464932k
Пълнена пъстърва за Никулден
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1

Необходими продукти

  • пъстърва - 1бр.
  • бяло вино - 150 мл
  • зехтин - 50 мл
  • лук шалот - 4 бр.
  • лук - 4 бр.
  • гъби - 3 бр.
  • селъри - 1 стрък
  • моркови - 1 бр.
  • магданоз
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата и я овкусете от всички страни със сол и черен пипер.

Нарежете шалота и гъбите на ситно и ги задушете в дълбок тиган със сгорещена мазнина. Налейте 2 с.л. вода.

Напълнете с тази плънка пъстървата и я овържете с кухненски канап.

Нарежете селърито и моркова и почистете лука. Овкусете ги със сол, черен пипер и нарязан на ситно магданоз.

Прехвърлете ги в тавичка и отгоре сложете рибата.

Залейте ги с бяло вино и зехтин и ги сложете да се печат на 180 °C за около 30 минути.

Поднесете печената риба със зеленчуци и нарязан на ситно магданоз.

Пълнената пъстърва за Никулден е много вкусна.

Добър апетит!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: