Пиян шаран

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k9199581k
Пиян шаран1 / 2
04/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10
"Струва си да опитате риба, която пие повече бира от вас"

Необходими Продукти

  • шаран - 6 кг (4 бр. по 1.5 кг)
  • лук - 2 глави
  • целина - 1/2 глава
  • галета - 10 с.л.
  • черен пипер
  • дафинов лист - 1 бр.
  • бира - 2 л
  • сол
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиставаме, измиваме и нарязваме на порции рибите.

Почистваме и нарязваме на дребно целината и лука и ги запържваме в сгорещено олио в дълбока тенджера, поръсваме с галетата.

Върху тях подреждаме парчетата риба и подправяме със сол, черен пипер и дафинов лист.

Заливаме всичко с бирата и изчакваме да заври, намаляваме огъня и варим на слаб огън 15 минути.

Вадим и сервираме рибата в дълбока чиния.

Прецеждаме бульона и претриваме зеленчуците през сито. Заливаме рибата с него и сервираме.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

РУМЯНА
РУМЯНА
ЗАЩО СНИМКИТЕ НЕ СЪОТВЕТСТВАТ НА РЕЦЕПТИТЕ ? НЕ САМО ЗА ТАЗИ РЕЦЕПТА ПИША. ТОВА Е, МЕКО КАЗАНО, ОБИДНО.
25.12.2016 10:32