Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета в разкошен сос

Пилешки бутчета в разкошен сос

Пилешки бутчета в разкошен сос
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
170 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • бекон - 1 бр. слайс
  • гъби - 2 броя
  • лук - 1/2 бр.
  • чесън - 6 скилидки
  • масло
  • сол
  • черен пипер
  • бира - 1 к.ч.
  • за маринатата
  • терияки - салца
  • майонеза - 1 с.л.
  • горчица - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилешките бутчета. Сложете ги в купа и овкусете с горчицата, майонезата и соса Терияки. Разбъркайте добре и оставете на хладно, за да се мариноват за няколко часа.

Овкусените бутчета наредете в тава за печене. Обелете и нарежете гъбите, лука и бекона, овкусете ги със сол и пипер и добавете към бутчетата. Налейте вътре бирата и наредете парченца масло.

Покрийте с фолио и печете в силно сгорещена (250 градуса) фурна за 15-тина минути.

Намалете на 170 градуса и печете още 2 часа. Към края махнете фолиото, за да се запекат отгоре.

Сервирайте бутчетата в компанията на сос от майонеза и горчица.

Пилешките бутчета в разкошен сос са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: