Начин на приготвяне
Наситнете лука, чесъна и чушките. Може да ги пасирате и в блендер, но внимавайте да не станат на каша.
Смесете нарязаните зеленчуци с доматеното пюре, сипете при тях олиото/зехтина. Сипете зеленчуковата смес в тенджера и задушете на умерен огън около 6-7 минути.
Измийте пилешките бутчета, подсушете ги. Запържете ги при зеленчуците за около 3 минути. След това налейте бирата и лимоновия сок.
Овкусете с белия пипер и сол. Гответе с леко открехнат капак около 20-25 минути. Ако е необходимо, добавете още сол и бял пипер.
Поднесете задушеното пилешко с прясно нарязан магданоз.
Пилешките бутчета в доматен сос са готови.