Начин на приготвяне
Измийте пилешките бутчета и ги намажете с черен пипер, сол и кимион.
Загрейте олио в тиган и запържете пилешкото за няколко минути и от двете страни.
Обелете и наситнете доматите, чесъна и лука също нарежете на ситно.
В мазнината от бутчета запържете лука с доматите. След 5 минути прибавете пилешкото и доматената паста.
Сипете малко вода и сложете капак, задушавайте 15-тина минути.
Добавете чесъна и магданоза, отново сложете капака и гответе 10-тина минути.
Междувременно измийте булгура и го накиснете във вода. Оставете да престои 20 минути.
Лука наситнете, а моркова настържете.
Запържете ги в тендерка, добавете булгура и посолете. Сипете вода и сварете булгура до готовност.
Поднесете бутчетата с булгура за гарнитура.
Бутчетата с доматен сос и булгур са готови.