Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Бутчета с доматен сос и булгур

Бутчета с доматен сос и булгур

НикиНики
Новак
2358413k
Бутчета с доматен сос и булгур2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Вкусни бутчета, поднесени с булгур - едно различно и много сполучливо ястие за цялото семейство"

Необходими продукти

  • пилешки подбедрици - 1 кг
  • домати - 3 броя
  • чесън - 4 скилидки
  • лук - 2 глави
  • доматена паста - 2 с.л.
  • магданоз
  • черен пипер
  • кимион
  • сол
  • Гарнитура
  • моркови - 1 брой
  • булгур - 2 ч.ч
  • лук - 1 глава
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилешките бутчета и ги намажете с черен пипер, сол и кимион.

Загрейте олио в тиган и запържете пилешкото за няколко минути и от двете страни.

Обелете и наситнете доматите, чесъна и лука също нарежете на ситно.

В мазнината от бутчета запържете лука с доматите. След 5 минути прибавете пилешкото и доматената паста.

Сипете малко вода и сложете капак, задушавайте 15-тина минути.

Добавете чесъна и магданоза, отново сложете капака и гответе 10-тина минути.

Междувременно измийте булгура и го накиснете във вода. Оставете да престои 20 минути.

Лука наситнете, а моркова настържете.

Запържете ги в тендерка, добавете булгура и посолете. Сипете вода и сварете булгура до готовност.

Поднесете бутчетата с булгура за гарнитура.

Бутчетата с доматен сос и булгур са готови.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: