Доматен сос

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k324k
Доматен сос1 / 2
25/02/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Най-вкусните печени меса и кюфтета заслужават най-вкусния доматен сос"

Необходими Продукти

  • домати - 1 кг.
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 120 мл.
  • магданоз - 1 връзка
  • сол - 2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • босилек - листа 5 - 6 бр
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаните на ситно чесън и магданоз се задушават в зехтина няколко минути. Доматите се обелват и нарязват много ситно.

Добавят се към зехтина, заедно със всички останали съставки и се оставя да ври леко около 50 мин., докато се сгъсти.

Сервира се често като сос към месо или кюфтета.

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка: