Ezine.bg»Рецепти»Риба»Задушена риба»Щука в доматен сос

Щука в доматен сос

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Щука в доматен сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • щука - 1 бр., около 2 кг
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • брашно - 1 с.л.
  • домати - 800 г, кансервирани
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • бахар - 3 - 4 зърна
  • магданоз - 1/2 връзка
  • копър - 1/2 връзка
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В загрятото олио запържваме почистените и наситнени лук и чесън, докато лукът стане прозрачен.

Прибавяме брашното и червения пипер и разбъркваме внимателно, за да не се образуват бучки. Изсипваме доматите и подправяме на вкус със сол, черен пипер, ситно нарязан копър и бахар.

В намаслена тава изсипваме сос и върху него нареждаме почистената и нарязана на шайби риба.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30-35 минути.

Сервираме поръсена с наситнен магданоз и гарнитура по избор.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Отвори това,отвори онова,за да видиш приготвянето...
06.12.2022 00:41