Булгур с тиквички

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
148572563209
Булгур с тиквички
Снимка: Илияна Димова
1 / 4
28/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Не е трудно да се приготви вкусно вегетарианско ястие, трудно е да станете от масата преди да преядете"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 - 2 бр.
  • домати - 2 бр.
  • лук - 1 бр.
  • булгур - 1 к.ч.
  • олио - 1/2 к.ч.
  • кимион
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 к.л.
  • сол
  • захар - 1 щипка
  • босилек - пресен
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме булгура (1 к.ч.ситен) с няколко води и отцеждаме. Почистваме, белим и нарязваме тиквичките (1 - 2 бр.), доматите (2 бр.) и лука (1 бр.). В тенджерка наливаме вода (3 к.ч.) и олио (1/2 к.ч.).

Слагаме нарязаните зеленчуци в тенджерката. Ръсваме кимион и черен пипер на вкус. Варим зеленчуците, докато изври течността. Като останат на мазнина, ги запържваме 1-2 минути, като разбъркваме, да не залепнат за тенджерата.

Ръсваме червен пипер (1 к.л.) и нарязани, пресни босилек и магданоз. Слагаме и щипка захар и сол на вкус. Прибавяме измития булгур.

Наливаме топла вода (6 к.ч.) и варим манджата до сваряване на зеленчуците, омекване на булгура и за предпочитаната гъстота. При необходимост може да доливаме още топла вода по време на готвене.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: