Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Тиквички на фурна»Пълнени тиквички с булгур и кайма

Пълнени тиквички с булгур и кайма

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8832k17k
Пълнени тиквички с булгур и кайма
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Обожаваме тиквички, но най-много, когато са приготвени по тази рецепта"

Необходими продукти

  • кайма - 250 грама (агнешка или смес)
  • тиквички - 4 средни
  • булгур - 50 - 60 грама
  • доматено пюре - 3 - 4 с.л.
  • лук - 1/2 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер - 2 щ.
  • кимион - 2 щ.
  • бахар - 1 - 2 щ.
  • лют пипер - едри люспи
  • джинджифил - 1 щ.
  • олио - 5 с.л. + още за намазване на тавата
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете булгура във вряла вода. Щом набъбне леко, може да го отцедите.

Разрежете тиквичките на 2 по дължина. Издълбайте вътрешността им и я наситнете.

Загрейте олиото и запържете наситнените лук и чесън. Добавете вътрешността от тиквичките, доматения сос и посолете. След 1-2 минути прибавете каймата, като бъркате непрекъснато.

Свалете от огъня и добавете булгура. Овкусете с подправките. Напълнете тиквичките.

Намазнете тава за печене и наредете пълнените тиквички. Покрийте с фолио и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за половин час.

Махнете фолиото и продължете печенето още за 20-тина минути.

Сервирайте топли.

Пълнените тиквички с булгур и кайма са много вкусни, опитайте!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Пропорциите са точни, резултатът - отличен! Благодаря за хубавата рецепта.
28.03.2023 19:22