Начин на приготвяне
Накиснете булгура във вряла вода. Щом набъбне леко, може да го отцедите.
Разрежете тиквичките на 2 по дължина. Издълбайте вътрешността им и я наситнете.
Загрейте олиото и запържете наситнените лук и чесън. Добавете вътрешността от тиквичките, доматения сос и посолете. След 1-2 минути прибавете каймата, като бъркате непрекъснато.
Свалете от огъня и добавете булгура. Овкусете с подправките. Напълнете тиквичките.
Намазнете тава за печене и наредете пълнените тиквички. Покрийте с фолио и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за половин час.
Махнете фолиото и продължете печенето още за 20-тина минути.
Сервирайте топли.
Пълнените тиквички с булгур и кайма са много вкусни, опитайте!
Коментари