Начин на приготвяне
Тиквичките се измиват добре, защото ще се готвят с кората.
В голяма купа се чукват яйцата. Разбиват се.
Каймата се добавя в купата. Каймата, която използвах, е смес заешко месо със свински изрезки в отношение 2:1.
Добавя се изварата. Поръсва се с черен пипер. Овкусява се със сол.
Сместа се омесва добре с ръка. Плънката за тиквичките е готова. Тиквичките се разрязват на 2 по дължина.
Средата на всяка половина се издълбава като лодчици.
Подготвя се намазнена тава. Тиквичките се нареждат в тавата.
Плънката се разпределя във всички тиквички. Пълнените тиквички се пекат до готовност.
Пълнените тиквички с кайма и яйца са едно чудесно предястие за възбуждане на апетита, а защо не и основно ястие с тиквички.