Начин на приготвяне
Тиквичките се режат по дължина и се издълбават. Бланшират се 4-5 мин. в подсолена вода.
Лукът се нарязва на дребно и се запържва. Прибавя се сместа от издълбаната тиквичка нарязана.
Прибавя се и каймата и се пържи до побеляване. Добавят се ориз и подправките, налива се една и половина кафеена чашка вода и се вари до сваряване на ориза.
Отстранява се от огъня и се пълнят леглата на бланшираните тиквички.
Отгоре се нарязват тънки шайби домат. Налива се малко вода в тавичката и се пекат пълнените тиквички на силна фурна до зачервяване.
Тиквичките с кайма могат да се поръсят с настърган кашкавал по желание.
Поръсват се с пресен копър.
Не пропускайте да си приготвите и вие Пълнени тиквички с кайма и ориз. А ако не обичате месо, може да си спретнете само пълнени тиквички с ориз.