Начин на приготвяне
Измиваме тиквичките и ги срязваме на две, по дължина. Издълбаваме вътрешната страна, да станат като зеленчукови лодки. Посоляваме и оставяме да се отцедят от водата.
Нарязваме си лука, чушката и вътрешността от тиквичките на ситно. Моркова и домата настъргваме на едро ренде. Запържваме олио в по дълбок тиган.
Слагаме лука и задушаваме за около 5 мин. Добавяме нарязаната смес от тиквички, настъргания морков и нарязаната чушка. Задушаваме за около 10 минути.
Добавяме каймата и запържваме. Каймата трябва да стане на трохи. Запържваме добре за около още 10 мин. Добавяме червения и черния пипер, солта и настъргания домат. Пържим, докато сосът почти изври.
Подготовка на соса:
Настъргваме доматите, смесваме ги с водата, захарта, солта и черния пипер. Изсипваме доматената смес в тава. След като плънката е готова, започваме да пълним тиквичките и нареждаме в тавата, върху доматената смес.
Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до омекване на пълнените тиквички с кайма. След това изваждаме и поръсваме с настърган кашкавал.
Запичаме до готовност. При сервиране поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Пълнени тиквички с кайма и доматен сос - всичко, което ви трябва днес!