Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Постни пълнени патладжани в доматен сос

Постни пълнени патладжани в доматен сос

Постни пълнени патладжани в доматен сос
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Ако все още не сте пълнили патладжани, значи много сте загубили. За щастие веднага можете да поправите тази грешка. Вижте тук как"

Необходими продукти

  • патладжани - 3 дълги
  • зехтин - 3 - 4 с.л.+ за пържене
  • чушки - 2 зелени
  • домати - 2 - 3
  • доматено пюре - 3 - 4 с.л.
  • сол
  • лук - 2 глави
  • чубрица
  • захар - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - свеж
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете на ленти патладжаните и ги срежете през средата по дължина. Сложете ги в подсолена вода за 30 минути, за да се отцедят от горчилката. След това ги измийте и подсушете старателно.

Загрейте зехтин в дълбок тиган и запържете от всички страни патладжаните докато променят цвета си.

Наситнете лука и го задушете в отделна мазнина. Добавете нарязаните чушки, а щом и те се задушат, прибавете обелените и нарязаните домати и доматеното пюре.

Гответе до омекване на зеленчуците, овкусете ги с червен пипер, сол и чубрица. Махнете от котлона готовата плънка и напълнете патладжаните.

Подредете пълнените патладжани в тава, сипете 1/2 чаша топла вода. Изпечете в умерено загрята фурна до готовност.

Поръсете с пресен магданоз и сервирайте.

Постните пълнени патладжани в доматен сос са много вкусни.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Не е описано вътрешността на патладжана,че се издълбава и се слага при зеленчуците за плънка.
01.08.2024 11:15